Yunnan Te, Kina
Pris: 46,00 DKK

Inklusive 25% moms

Tilgængelig

Fri fragt ved køb over 400,- DKK

Vælg vægt:

Vælg antal:

Fragtpris

Ingredienser:

Sort the

Produktegenskaber:
Vandtemperatur icon Vandtemperatur:
100 °C
Bryggetid icon Bryggetid:
2 - 3 minutter
Dosering icon Dosering:
10 g/l
Origin icon Origin:
Yunnan, Kina
Density:
349 g/l

Beskrivelse:

Yunnan Te, Kina

Yunnan - den første kendte tekultur

Yunnan provinsen ligger i det sydvestlige Kina og Yunnan er anerkendt for at være området hvorfra te planten samt den første tekultur for flere tusinder af år siden blev til. Med Yunnan te får man en fyldig og kraftig kop te.

 

Smag

Yunnan Te smager lidt maltet som Assam te, men med flere jord- og kakaoagtige noter.

 

Brygning

Yunnan Te er en sort te af bedste kvalitet, og for at opnå den mest optimale smag bør trækketiden på 2-3 min. og 100 grader varmt vand overholdes.
 

Hvad er sort te?

Sort te kommer ligesom grøn og hvid te fra samme teplante Camellia Sinensis. Sort te er helt oxideret, altså iltet, og er den type te, der gennemgår den længste bearbejdningsproces: plukning tørring, rulning, oxidering og ristning. Til kvalitetste er det udelukkende de øverste, spæde og mørkegrønne topskud, der plukkes. Der plukkes "two leaves and a bud", altså to sideblade og det midterste topskud.

 

Mere om Yunnan Te, Kina

Yunnan - den første tekulturs Yunnan provinsen ligger i det sydvestlige Kina og Yunnan er anerkendt for at være området hvorfra te planten samt den første tekultur for flere tusind år siden blev til. Med Yunnan te får man en fyldig og kraftig kop te. Smag Yunnan Te smager lidt maltet som Assam Te, men med flere jord- og kakaoagtige noter. Brygning Yunnan Te er sort te af bedste kvalitet, og for at opnå den mest optimale smag bør trækketiden på 2-3 min. og 100 grader varmt vand overholdes. Hvad er sort te Sort te kommer ligesom grøn og hvid te fra den samme teplante Camellia Sinensis. Sort te er helt fermenteret, altså iltet, og er den type af te, der gennemgår den længste bearbejdningsproces: plukning, tørring, rulning, fermentering og ristning. Til kvalitetste er det udelukkende de øverste, spæde og mørkegrønne topskud, der plukkes. Der plukkes ”two leaves and a bud”, altså to sideblade og det midterste topskud. Yunnan te: I provinsen Yunnan, i det sydvestlige Kina, har man dyrket grøn te i mere end 1700 år. Faktisk kun siden 1939 har man produceret sort te. Grundet de geografiske forhold og klimatiske omstændigheder kan te fra Yunnan sammenlignes med Assam. Den let sødlige og jordagtige smag giver teen dens unikke karakteristika.