Gul te

Gul the er nok den mest sjældne og niche type af the, da der er meget få forhandlere af gul the. De der forhandler gul the har sjældent mere end én eller to varianter. Smagen på gul the ligner smagen i sort the, da de begge er lette theer med en kraftigere smag. Teens aroma kan ofte sammenlignes med kakao, mørk chokolade og kaffe. Nedenfor finder du vores kinesiske gule the, Yellow Sun.

Yellow Sun, Gul Te

Yellow Sun, Gul Te
88,-
Pr. 100g
Arrow right icon
Mere om:

Gul te (the)

Hvad er gul the?

Gul the er nok den mest sjældne og niche type af the, da der er meget få forhandlere af gul the. De der forhandler gul the har sjældent mere end én eller to varianter.

Gul the er ikke sjælden, fordi det er svært eller særligt dyrt at producere, men simpelthen grundet efterspørgslen på theen.

Der er derfor heller ikke mange producenter af gul the. I dag er det kun otte regioner i Kina, der står bag ud produktionen af gul the. 

Fremtiden ser desværre ikke lys ud for overlevelsen af gul the, da de themestre der stadig kan producere theen, ikke altid lærer kunsten videre til deres lærlinge.

Ligheden mellem gul og grøn the

Grundlæggende er der mange ligheder mellem produktionen af gul og grøn the.Forskellen mellem de to er, at gul the gennemgår et ekstra skridt, kaldet Men Huang.

Inden theen lægges til tørring, bliver den beklædt af enten papir eller lærred og lagt på køl. Når theen er kølet ned, skal den så ristes eller dampes. Dernæst bliver theen pakket ind og kølet ned igen.

Denne proces gentages indtil themesteren har opnået det ønskede resultat. Dernæst lægges theen, som med andre theer, til tørring. Den færdigproducerede the antager en let gullig farve.

En smag som er helt dens egen

Smagen på gul the kan godt ligne smagen i sort the, da den er lettere end grøn the, men kan have en kraftigere smag.

Ofte kan aroma og smag sammenlignes med kakao, mørk chokolade og kaffe.

OPBEVARING OG HOLDBARHED

The bliver aldrig rigtig ’dårlig’. Dog kan smagen blive kedelig, specielt ved forkert opbevaring af theen.

Holdbarhed kan variere alt efter hvilken type the, der er tale om. Med den korrekte opbevaring, kan en thes levetid forlænges betydeligt.

Opbevar din the tørt og væk fra fugt, samt borte fra stærke aromaer, som kaffe og krydderier.

Da theblade er af organisk materiale, kan fugt i de værste tilfælde resultere i råd og mug. Undgå sollys og forsegl theen så godt som muligt. Opbevar helst theen køligt.