Bai Mu Dan Te, Økologisk
Pris: 69,00 DKK

Inklusive 25% moms

Tilgængelig

Fri fragt ved køb over 400,- DKK

Vælg vægt:

Vælg antal:

Fragtpris

Ingredienser:

Hvid Bai Mu Dan the

Produktegenskaber:
Vandtemperatur icon Vandtemperatur:
70 - 80 °C
Bryggetid icon Bryggetid:
2 - 4 minutter
Dosering icon Dosering:
8 - 14 g/l
Origin icon Origin:
Kina
Organic icon Økologisk

Beskrivelse:

Bai Mu Dan Te, Økologisk

Storbladet te

Bai Mu Dan er en ren hvid te og hører til blandt de kraftige hvide teer. Den består af det midterste topskud og to eller tre sideblade.

 

Smag

Bai Mu Dan har en delikat smag med let sødlig eftersmag.

 

Brygning

Bai Mu Dan er en ren hvid te, og for at opnå den mest optimale smag og bibeholde teens gode egenskaber samt vitaminer og antioxidanter bør trækketiden være på 2-4 min. og anvendelse af 70-80 grader varmt vand bør overholdes.

 

Hvad er hvid te

Hvid te er de første spæde skud på tebusken og en delikatesse, idet den kun høstes få dage i det tidlige forår. Tebladene plukkes ikke på dage med regn, hvis duggen ikke er helt væk eller hvis der er frost i jordbunden. Hvid te adskiller sig fra både grøn og sort te i den proces, der følger efter selve plukningen af tebladene. De friske teblade gennemgår en naturlig tørringsproces.

Den hvide te er ligesom den grønne te ufermenteret, hvilket vil sige, at tebladene ikke gennemgår den iltningsproces, som bevirker, at tebladenes farve bliver mørk. Tebladene rulles til forskel fra de andre teer meget sjældent. Således er det kendetegnende for de fleste hvide te-kvaliteter, at de er meget storbladede.

Mere om Bai Mu Dan Te, Økologisk

Storbladet hvid te Er du glad for en smagfuld hvid te, skal du prøve vores Bai Mu Dan. Det er en ren hvid te og hører til blandt de kraftige hvide teer. Den består af det midterste topskud og to eller tre sideblade. Smag Bai Mu Dan har en delikat smag med let sødlig eftersmag. Brygning Bai Mu Dan er en ren hvid te af højeste kvalitet, og for at opnå den mest optimale smag og bibeholde teens gode egenskaber samt vitaminer og antioxidanter bør trækketiden på 2-4 min. og 70-80 grader varmt vand overholdes. Hvad er hvid te Hvid te minder lidt om den grønne te, da de begge gennemgår en kort bearbejdningsproces, hvilket medfører, at flere af de sunde egenskaber bevares. Hvid te er udelukkende bestående af de øverste og mest spæde knopper af blade inden de folder sig ud som rigtige blade. Den hvide te plukkes kun få dage om året i det tidlige forår og den hvide te er kostbar, da det kun er det midterste topskud fra teplanten, der plukkes. Tebladene plukkes ikke på dage med regn, hvis duggen ikke er helt væk eller hvis der er frost i jordbunden. Da den hvide te gennemgår en kortere proces end de andre, bevares mange af de sunde stoffer i bladene. Hvid te kommer oprindeligt fra et lille, begrænset område i det sydøstlige Kina, hvor man finder ideelle vægtbetingelser for dyrkningen af den hvide te. De hvide teer har deres navne fra forskellige varianter af teplanter ligesom fra den særlige måde, disse teer høstes på, som efterlader de små sølvhvide dun på tebuskens blade og knopper synligt intakte. I dag producers også fine kvaliteter af hvid te i bla. Indien og Sri Lanka fra f.eks. distrikterne Assam, Darjeeling og Ceylon. Afhængig af kvalitet og type kan farven på tebladene, såvel som den færdigbryggede te variere fra lys gul eller grøn farve til en mørkere brun farve. Tebladene rulles til forskel fra de andre teer meget sjældent. Således er det kendetegnene for de fleste kvaliteter, at de er meget storbladede. Den store forskel på hvid og grøn te er måden teen fremstilles på. Til forskel fra fremstillingen af de grønne teer, som udsættes for relativt høje temperaturer for at fjerne fugtindholdet i bladene, bliver hvid te tørret på naturlig vis ved at bruge solens stråler eller ved en indendørs tørringsproces ved lavere temperaturer. Sidstnævnte er med til at sikrer, at polyfenolindholdet i teerne bevares. Den foretrukne metode er at tørre den hvide te i solen, da dette fremskynder tørringsprocessen. Det er imidlertid ikke altid, at der er tilstrækkeligt sol til at denne metode kan anvendes. Det tager omring 40 timer at tørre den hvide te ved lave temperaturer indendørs. Efter teen er tørret i overdækkede åbne skure, lægges den i rækker på bambus indenfor i rum, der er opvarmet til omkring 40 grader. Rummene er godt ventileret for herved at kunne fjerne fugtindholdet.