Kaffe Specialty Coffee

Specialty Coffee

Østerlandsk Thehus var de første i Danmark til at introducere begrebet "Specialty Coffee" i starten af 1990'erne. Specialty Coffee er betegnelsen for rene arabicakaffer af h?jeste kvalitet. Specialty Coffee kommer fra en bestemt farm eller distrikt i det p?g?ldende oprindelsesland og er dyrket i h?jlandet - de fleste steder i over 1600 meters h?jde. Specialty Coffee udg?r kun de bedste 3 % af verdens kaffeproduktion. For at b?re dette pr?dikat, skal kaffen v?re friskh?stet, h?ndplukket og sorteret. Der g?r ca. 6000 h?ndplukkede kaffeb?nner til bare 1 kilo ristet kaffe. Specialty Coffee minder p? mange m?der om god vin, for ligesom vin pr?ges kaffen af jordbundsforhold, klima, mikroklima samt selve forarbejdningen af kaffeb?nnen. Disse faktorer er altafg?rende for smagen. I midten af 1970'erne blev espressomaskinen, som vi kender den fra caf?er, kaffebarer og mange husholdninger, ogs? introduceret af ?sterlandsk Thehus, der i dag har et bredspektret udvalg af espressomaskiner. Bekendtskabet og samarbejdet med verdens f?rende kaffespecialister inden for Specialty Coffee har f?rt til, at ?sterlandsk Thehus i dag er Danmarks st?rste og mest alsidige forretning hvad ang?r eksklusive kaffer og espressomaskiner. Mere end 30 forskellige af verdens fornemmeste kvaliteter er altid p? lager, og sortimentet varierer fra h?st til h?st og l?bende i takt med nye opdagelser. ?sterlandsk har etableret et kafferisteri i Skovlunde. Risteriet er det, der popul?rt kaldes et mikroristeri, men i den mere seri?se ende. Risteriet har en kapacitet p? op til 100 kg. i timen, men kan ogs? riste sm? m?ngder helt ned til 10 kg. ad gangen. Dette giver os en fleksibilitet, der g?r det muligt at tilbyde et stort udvalg af forskellige kaffer til vores kunder s?ledes, at selv sj?ldne og kostbare kaffevarianter kan ristes i s? sm? m?ngder, at kaffen altid er frisk. De r? kaffeb?nner opbevares i k?lige lokaler i k?lderen, hvor luftfugttighed og temperatur overv?ges. N?r kaffen ankommer til risteriet, bliver den kontrolleret, registreret og lagt p? lager i k?lderen og kommer f?rst op i risteriet umiddelbart f?r, den skal ristes. Efter ristning og afk?ling pakkes og forsegles kaffen omg?ende i luftt?tte poser for at opn? l?ngst mulig holdbarhed.