Colombia Golden Huila 250g
Pris: 85,00 DKK

Inklusive 25% moms

Tilgængelig

Fri fragt ved køb over 400,- DKK

Kaffe:

Vælg antal:

Fragtpris

Produktegenskaber:
Ristegrad icon Ristegrad:
Mellemristet / Medium roast / Mittel geröstet °C
Origin icon Origin:
Huila, Colombia

Beskrivelse:

Colombia Golden Huila 250g

Colombia er verdens tredje største kaffeproducent, da landet står for omkring 10% af verdens samlede kaffeproduktion. Colombia har en lang tradition for kvalitetskaffe, ofte dyrket højt over havet i små farme - håndplukket og vådmøllebehandlet.

En legende fra den Colombianske region Huila lyder således:

For tusinder af år siden levede der en majestætisk hjort med guld i sit gevir. I dag er der stadig kaffebønder fra Huila, som kan berette om synet af denne hjort, når den i de tidlige morgentimer drikker frisk dug fra planternes blade.

 

Kaffens profil:

 

Smagsnoter Appelsin, mælkechokolade, rørsukker
Krop Medium, Cremet
Syrlighed Mellemhøj
Sort 100% arabica bønner af varianterne Castillo, Caturra og Colombia
Behandling Vasket
Region Huila
Dyrkningshøjde 1200 - 1800 m.

 

Mere om Colombia Golden Huila

Kaffe fra Colombia begyndte først at blive eksporteret omkring 1830 efter at have undergået en industriel modning siden 1700-tallet efter at nogle præster bragte kaffen med sig og etablerede egentlige kaffe-plantager. Idag er Colombia en af de største kaffe-eksport nationer kun overgået af lande som Brasilien og Vietnam. Der er over en halv million kaffefarmere i Colombia og kaffen gror hovedsageligt i Medellin området. Hovedparten af kaffen sælges til The National Federation of Coffee Growers. Traditionelt set har Colombia fokuseret på Arabica-bønnen da den anse for at være mere smagfuld, balanceret og kraftig samt indeholde mindre koffein og også indeholder mere sødme end Robusta-bønnen som har et lidt dårligere ry.