Brazil San Rafael 250g
Pris: 75,00 DKK

Inklusive 25% moms

Tilgængelig

Fri fragt ved køb over 400,- DKK

Kaffe:

Vælg antal:

Fragtpris

Produktegenskaber:
Ristegrad icon Ristegrad:
Mellemristet/ Medium roast / mittel geröstet °C
Origin icon Origin:
Cerrado Mineiro, Brasilien

Beskrivelse:

Brazil San Rafael 250g

Brasilien er verdens suverænt største kaffeproducent med mere end 30% af den samlede verdensproduktion. Brasilien har siden 1700-tallet haft en lang tradition for at producere specialty kaffe af særdeles høj kvalitet. I Brasilien gør man meget ud af at sikre sporbarhed så den enkelte producent kan identificeres og kvaliteten måles på en effektiv måde.

En legende fra den Brasilianske region Cerrado lyder sårledes:

Blandt de smukkeste væsener i Brazilien er; St. Raphaels fugl. Hver dag flyver den mod solen, og beskytter plantagerne i dens vingers skygge. Om natten flyver den verdenen rundt og samler de lækreste aromaer, som den så spreder over Cerrado.

Kaffens profil:

Smagsnoter Chokolade, kakao, rosiner
Krop Medium, Cremet
Syrlighed Lav, balanceret
Sort 100% arabica bønner af varianterne Catuai og Mundo Novo
Behandling Soltørret
Region Cerrado Mineiro
Dyrkningshøjde 800 - 1300 m.

Mere om kaffe fra Brasilien:

Brasilien har domineret kaffeproduktionen i over 150 år. I dag udgør Brasiliens kaffeproduktion omkring en tredjedel af al kaffeproduktion verden over. Kaffe fra Brasilien er relativt mild og sødmefuld med en knap så høj syrlighed, som kaffe fra mange andre lande kan besidde. Smagsnoterne forbundet med Brasilien er ofte nødder, karamel og chokolade.

Mange kaffekritikere vil skue til Brasiliensk kaffe med et skeptisk øje, da Brasiliensk kaffe ofte indgår i den daglige husholdning i flere variationer af billigere formalet og instant kaffer.
Dog er der i Brasilien i dag også kaffefarme, som kan levere kaffe af en meget høj standard. Denne tendens startede i 90’erne, da en række af de største Brasilianske kaffe-producenter besluttede sig for at etablere BSCA eller Brazil Specialty Coffee Associationn, med henblik på at fremme en høj kvalitet og standard for Brasiliansk kaffe. Der er her tale om Single Estate kaffer med god sporbarhed fra særligt udvalgte medlemmer.

Kaffe fra Brasilien kan dateres helt tilbage til 1700-tallet, hvor det siges, at en hr. Melo Palheta, som den første, beplantede Para-regionen i Nord-Brasilien med kaffe. Herefter har kaffen bredt sig naturligt ned igennem landet og nåede hovedstaden Rio i starten af 1800-tallet.
Herefter tog kaffeproduktion og eksport fart og det er idag en af Brasiliens største eksport-artikler.

Mere kaffe fra samme hylde:

Brazil kaffe er en af Østerlandsk Thehus’ mest populære kaffer. Et godt bud på et alternativ til denne kaffe, vil bestemt være vores en colombiansk kaffe. Vore Colombia Golden Huila byder på en lidt kraftigere smag og andre spændende smagsnoter.