Colombia Golden Huila kaffe 250g
Pris: 85,00 DKK

Inklusive 25% moms

Tilgængelig

Fri fragt ved køb over 400,- DKK

Kaffe:

Vælg antal:

Fragtpris

Produktegenskaber:
Ristegrad icon Ristegrad:
Mellemristet / Medium roast / Mittel geröstet °C
Origin icon Origin:
Huila, Colombia

Beskrivelse:

Colombia Golden Huila kaffe 250g

 

Colombia er verdens tredje største kaffeproducent, da landet står for omkring 10% af verdens samlede kaffeproduktion. Colombia har en lang tradition for kvalitetskaffe, ofte dyrket højt over havet i små farme - håndplukket og vådmøllebehandlet.

En legende fra den Colombianske region Huila lyder således:

For tusinder af år siden levede der en majestætisk hjort med guld i sit gevir. I dag er der stadig kaffebønder fra Huila,
som kan berette om synet af denne hjort, når den i de tidlige morgentimer drikker frisk dug fra planternes blade.

 

Kaffens profil:

 

Smag Appelsin, mælkechokolade, rørsukker
Krop Medium, cremet
Syrlighed Mellemhøj, citrus
Bønne Castillo, Caturra, Colombia
Region Huila


 

Mere om Colombia Golden Huila kaffe

Kaffe fra Colombia begyndte først at blive eksporteret omkring 1830 efter at have undergået en industriel modning siden 1700-tallet efter at nogle præster bragte kaffen med sig og etablerede egentlige kaffe-plantager. Idag er Colombia en af de største kaffe-eksport nationer kun overgået af lande som Brasilien og Vietnam. Der er over en halv million kaffefarmere i Colombia og kaffen gror hovedsageligt i Medellin området. Hovedparten af kaffen sælges til The National Federation of Coffee Growers. Traditionelt set har Colombia fokuseret på Arabica-bønnen da den anse for at være mere smagfuld, balanceret og kraftig samt indeholde mindre koffein og også indeholder mere sødme end Robusta-bønnen som har et lidt dårligere ry.