Ethiopia Sidamo 250g, økologisk
Pris: 109,00 DKK

Inklusive 25% moms

Tilgængelig

Fri fragt ved køb over 400,- DKK

Kaffe:

Vælg antal:

Fragtpris

Produktegenskaber:
Ristegrad icon Ristegrad:
Lysristet / Light roast / Leicht geröstet °C
Origin icon Origin:
Sidamo, Ethiopien
Organic icon Økologisk

Beskrivelse:

Ethiopia Sidamo 250g, økologisk

Grundet dyrkningshøjden tilbringer kaffebønner fra Sidamo længere tid i jorden. Bønnerne har derfor længere tid til at absorbere næringsstoffer og udvikle smage baseret på det lokale klima og jordbundsforhold.    

 

Kaffens profil

Smagsnoter

Frugter og mørk chokolade

Krop Rig og blød fylde
Syrlighed Kompleks og let

Sort

100% arabica bønner af varianten Heirloo

Behandling

Vasket

Region Sidamo
Dyrkningshøjde 1600 - 1900 m.

 

Kaffe fra Ethiopien

Coffea Arabica har groet vildt i skovene i Ethiopien i tusinder af år. Ifølge legenden blev kaffe opdaget af en ethiopisk gedehyrde ved navn Kaldi i det 9. århundrede. Han så, at hans geder blev hyperaktive af at spise bær fra kaffebuskene og han prøvede derfor selv at spise disse bær. Sidenhen mødte han en munk, som tog nogle bær med sig til sit kloster. Her ristede og bryggede han bærrene og ved indtagelse af kaffen blev han og de andre munke på klosteret i stand til at holde sig vågne under lange bønner.
Siden den tid har kaffen vundet indtog verden over.

Mere om Ethiopia Sidamo, økologisk

Denne perle af en kaffe har en smagsprofil helt uden sammenligning. Coffea Arabica har groet vildt i skovene i Ethiopien i tusinder af år. Ifølge legenden blev kaffe opdaget af en ethiopisk gedehyrde ved navn Kaldi i det 9. århundrede. Han så, at hans geder blev hyperaktive af at spise bær fra kaffebuskene og han prøvede derfor selv at spise disse bær. Sidenhen mødte han en munk, som tog nogle bær med sig til sit kloster. Her ristede og bryggede han bærrene og ved indtagelse af kaffen blev han og de andre munke på klosteret i stand til at holde sig vågne under lange bønner. Siden den tid har kaffen vundet indtog verden over. Amaro Gayo Coffee er grundlagt i 2005 af Asnakech Thomas - den første kvindelige kaffe-producent og -exportør i Ethiopien. Virksomheden står for virkelig smagfulde kaffer af høj meget høj kvalitet med intense aromaer og smagsnoter i det færdige produkt. Man har særligt fokus på Amaro-folkets livskvalitet og er omhyggelig i en naturnær og bæredygtig genbeplantning af dyrket jord. Smagsnoter: Solbær og blåbær