Dark Roast kaffe

Dark Roast er betegnelsen for kaffe, som er blevet mørkere ristet og dermed giver en mere bitter og mindre syrlig smag end kaffebønner, som er ristet i kortere tid. Mange tror, at mørkristet kaffe indeholder mere koffein, men dette er faktisk ikke tilfældet. Mørkristet kaffe indeholder betydeligt mindre syre og koffein end de lysere ristede kaffer, idet disse brændes af under ristningsprocessen.

Mere om:

Dark Roast kaffe

Hvad er Dark Roast?

Dark Roast er betegnelsen for kaffe, som er blevet mørkere ristet og dermed giver en mere bitter og mindre syrlig smag end kaffebønner, som er ristet i kortere tid.

Når kaffebønnerne ristes, samler olien sig i små lommer igennem hjertet af bønnen. Jo længere tid bønnerne ristes, jo mere fugt vil forlade bønnerne, og kaffeolierne udvikler sig endnu mere og synes i højere grad på kaffebønnernes overflade, hvilket giver disse mørkristede kaffer deres karakteristiske olierede fremtoning. Den længere tids risting bevirker, at bønnen begynder at brænde. Dette giver den bittersøde smag, som yndere af de mørk ristede kaffer sætter så stor pris på.

Mange tror, at mørkristet kaffe indeholder mere koffein, men dette er faktisk ikke tilfældet. Mørk ristet kaffe indeholder betydelig mindre syre og koffein end de lysere ristede kaffer, idet disse brændes af under ristningsprocessen.