10%rabat på alle te-produkter
når du handler online
(gælder IKKE B2B/Engros)
0
Te  

Hvid te

Hvid te

Hvid te kommer oprindeligt fra et lille begrænset område i det sydøstlige Kina, hvor man finder de ideelle vækstbetingelser for dyrkning af hvid te og for udviklingen af den hvide te. De hvide te'er har deres navne fra forskellige varianter af te-planter ligesom fra den særlige måde disse te'er høstes på, der efterlader de små sølvhvide dun på te-buskens blade og knopper synligt intakte. I dag produceres også fine kvaliteter af hvid te i bl.a. Indien og Sri Lanka, f.eks. fra te-distrikterne Assam, Darjeeling og Ceylon . De kinesiske hvide te'er kommer fra 3 plantevarianter: ’Big white Tea´, ’Nacissus White’ og ’Vegetable White’. Afhængig af kvalitet og type kan farven på thebladene såvel som den færdigbryggede the, variere fra en lys gul eller grøn farve til en mørk brun farve. Hvid the er de første spæde skud på thebusken og en delikatesse, idet den kun høstes få dage i det tidlige forår. Thebladene plukkes ikke på dage med regn, hvis duggen ikke er helt væk eller hvis der er frost i jordbunden. Hvid the adskiller sig fra både grøn og sort the i den proces, der følger efter selve plukningen af thebladene. De friske theblade gennemgår en naturlig tørringsproces. Den hvide the er ligesom den grønne the ufermenteret, hvilket vil sige, at thebladene ikke gennemgår den iltningsproces, som bevirker, at thebladenes farve bliver mørk. Thebladene rulles til forskel fra de andre theer meget sjældent. Således er det kendetegnene for de fleste kvaliteter, at de er meget storbladede. Den store forskel på hvid og grøn the er måden theen fremstilles på. For at lave hvid the plukker theplukkerne knoppen og to blade sammen og fordeler dem i fire forskellige kvaliteter, som udgør de 3 typer af hvide theer; Bai Hao Yin Shen (Silver Needle), Bai Mu Dan (White Peony), Shou Mei og Gong Mei. Til forskel fra fremstillingen af de grønne theer, som udsættes for relative høje temperaturer for at fjerne fugtindholdet i theerne, bliver hvid the tørret på naturlig vis ved at bruge solens stråler, eller ved en tørringsproces under lavere temperaturer, som foregår indendørs, hvilket er med til at sikre, at polyphenolindholdet i theen bevares. Den foretrukne metode er at tørre den hvide the i solen, som fremskynder tørringsprocessen. Det er imidlertid ikke altid, at der er tilstrækkelig sol til at denne metode kan anvendes. Det tager omkring 40 timer at tørre den hvide the ved lave temperaturer indendørs. Efter at theen er blevet tørret i ovedækkede åbne skure bliver den lagt i rækker på bambus indenfor i rum, som er opvarmet til omkring 40 grader. Rummene er godt ventileret for herved at kunne fjerne fugtindholdet.