Hvid aromatiseret te

Aromaer er typsik naturlige olier, kunstige olier, tørrede urter, frugter eller andet plantebaseret materiale. Der kan tilføjes aroma til alle typer theer. Den moderne måde at tilføje disse aromaer på, er ved at blande dem i den færdigproducerede the, da theen bedst suger aromaer til sig i dette stadie. Nedenfor finder du vores udvalg af hvide theer med tilsat aroma.

Mere om:

Hvid aromatiseret te (the)

HVAD ER HVID THE?

Hvid the bliver, som den eneste af de forskellige typer af the, ikke varmebehandlet, men bliver istedet lagt til tørring efter plukningen.

Navnet hvid the, kommer ikke fra den færdigproducerede thes udseende eller bryggens farve, men hentyder til de fine små hvide dun, som findes på topskudende på de kultivarer af theplanten, som traditionelt er blevet brugt til at producere hvid the.

Smagen er ofte meget mildere og lettere end mange andre typer af the, men den er også sødere og mere delikat.

Man kan ofte opleve, at hvid the har en lidt sødlig smag som moscatel (en druesort, der bliver brugt til søde vine) eller/og milde nøde noter.

HVORFOR KOMME AROMA I THE?

Når der tilføjes en ny smagskomponent i the, kaldes dette for en aroma. Altså er der i aromatiseret the tilføjet ekstra smag, som ikke er skabt af theens naturlige oxidering. 

Aromaer er typsik naturlige olier, kunstige olier, tørrede urter, frugter eller andet plantebaseret materiale. Der kan tilføjes aroma til alle typer theer. Den moderne måde at tilføje disse aromaer på, er ved at blande dem i den færdigproducerede the, da theen bedst suger aromaer til sig i dette stadie.

Aromaer overdøver i de fleste tilfælde den naturlige smag af the.

Imperial White er en af Østerlandsk hvide theer med tilsat aroma af ananas, orangeskal, jasmin perler og jordbær. I dette tilfælde får den hvide the en sød frugtig smag.

OPBEVARING OG HOLDBARHED

The bliver aldrig rigtig ’dårlig’. Dog kan smagen blive kedelig, specielt ved forkert opbevaring af theen.

Holdbarhed kan variere alt efter hvilken type the, der er tale om. Med den korrekte opbevaring, kan en thes levetid forlænges betydeligt.

Opbevar din the tørt og væk fra fugt, samt borte fra stærke aromaer, som kaffe og krydderier.

Da theblade er af organisk materiale, kan fugt i de værste tilfælde resultere i råd og mug. Undgå sollys og forsegl theen så godt som muligt. Opbevar helst theen køligt.