Assam GBOP Hathikuli Te, Økologisk
Pris: 52,00 DKK

Inklusive 25% moms

Tilgængelig

Fri fragt ved køb over 400,- DKK

Vælg vægt:

Vælg antal:

Fragtpris

Produktegenskaber:
Vandtemperatur icon Vandtemperatur:
95 - 100 °C
Bryggetid icon Bryggetid:
3 minutter
Dosering icon Dosering:
10 g/l
Origin icon Origin:
Hathikuli Tea Estate, Assam, Indien
Organic icon Økologisk

Beskrivelse:

Assam GBOP Hathikuli Te, Økologisk

Økologisk ortodoks te fra Hathikuliplantagen

Hathikuli Tea Estate er kendt for at dyrke forbløffende smukke teer på et af de største certificerede økologiske dyrkningsområder i Assam-dalen, der strækker sig syd for floden Brahmaputra. Vi har valgt denne "Broken", fordi den imponerede os med sin kraftige og rustikke maltrige smag, der var både fyldig og blød i munden. Lad dig fortrylle af den glødende kobberfarvede kop te, der emmer af en kraftig og krydret duft.

Denne "Assam Hathikuli" er en såkaldt "ortodoks" te. Begrebet "ortodoks" indikerer, at teen er håndplukket og behandlet efter de traditionelle metoder, der kendetegner de fineste teer fra Indien og Sri Lanka.

Eftersom denne te er af sort type, er bladene blevet fuldt oxidiserede, hvilket bidrager til både bladenes dybe farve og teen's mere kornede, nøddeagtige smagsnuancer.

Teens Pekoe-grad, GBOP, står for Golden Broken Orange Pekoe, hvilket indikerer bladenes kvalitet efter forarbejdning, mængden af spidser i forhold til sideblade, samt hvordan og i hvilken størrelse bladene er blevet "brækket".

GBOP afslører, at teen indeholder en god mængde fine gylden dunede spidser og kun de to øverste blade. Ydermere antyder 'Broken'-bogstavet, at teen er blevet brækket, hvilket muliggør en hurtigere udtrækning af smagsstofferne.

Smagsoplevelse:

Assam Hathikuli byder på en særdeles kraftfuld te med en fantastisk blød, fyldig og maltrig smag med milde antydninger af nødder, samt en svagt tør eftersmag. Teen kan nydes for sig selv, men dens fyldige og intense smag gør den også velegnet til at blive nydt med mælk.

Brygning:

For at opnå den mest optimale smag anbefales det at brygge Assam Hathikuli i ca. 3 minutter ved en temperatur på 95 til 100 °C varmt vand. Længere trækketid kan resultere i en mere tør og bitter smagsoplevelse.

Flere teer af samme kaliber:

En kraftfuld sort Assam-te er et uundværligt element i ethvert te-sortiment. Derfor tilbyder Østerlandsk Thehus altid et udvalg af Assam-teer, samt forskellige klassiske blandinger, der er baseret på Assam-te. Vi vil varmt anbefale vores Assam Harmutty-te, der er en såkaldt storbladet Assam-te, med dens fyldige og intense smag. Ligeledes er vores forskellige klassiske morgenblandinger, såsom English Breakfast eller Irish Breakfast, værd at prøve.

 

Hvad er sort te?

 

Sort te kommer ligesom grøn og hvid te fra den samme teplante Camellia Sinensis. Sort te er helt oxideret, altså iltet, og er den typer af te, der gennemgår den længste bearbejdningsproces: plukning, tørring, rulning, iltning og ristning. Til kvalitetste er det udelukkende de øverste, spæde og mørkegrønne topskud, der plukkes. Der plukkes ”two leaves and a bud”, altså to sideblade og det midterste topskud.

 

Mere om Assam GBOP Hathikuli Te, Økologisk

Økologisk ortodoks te fra Hathikuliplantagen Hathikuli Tea Estate er kendt for at dyrke forbløffende smukke teer på et af de største certificerede økologiske dyrkningsområder i Assam-dalen, der strækker sig syd for floden Brahmaputra. Vi har valgt denne "Broken", fordi den imponerede os med sin kraftige og rustikke maltrige smag, der var både fyldig og blød i munden. Lad dig fortrylle af den glødende kobberfarvede kop te, der emmer af en kraftig og krydret duft. Denne "Assam Hathikuli" er en såkaldt "ortodoks" te. Begrebet "ortodoks" indikerer, at teen er håndplukket og behandlet efter de traditionelle metoder, der kendetegner de fineste teer fra Indien og Sri Lanka. Eftersom denne te er af sort type, er bladene blevet fuldt oxidiserede, hvilket bidrager til både bladenes dybe farve og teen's mere kornede, nøddeagtige smagsnuancer. Teens Pekoe-grad, GBOP, står for Golden Broken Orange Pekoe, hvilket indikerer bladenes kvalitet efter forarbejdning, mængden af spidser i forhold til sideblade, samt hvordan og i hvilken størrelse bladene er blevet "brækket". GBOP afslører, at teen indeholder en god mængde fine gylden dunede spidser og kun de to øverste blade. Ydermere antyder 'Broken'-bogstavet, at teen er blevet brækket, hvilket muliggør en hurtigere udtrækning af smagsstofferne. Smagsoplevelse: Assam Hathikuli byder på en særdeles kraftfuld te med en fantastisk blød, fyldig og maltrig smag med milde antydninger af nødder, samt en svagt tør eftersmag. Teen kan nydes for sig selv, men dens fyldige og intense smag gør den også velegnet til at blive nydt med mælk. Brygning: For at opnå den mest optimale smag anbefales det at brygge Assam Hathikuli i ca. 3 minutter ved en temperatur på 95 til 100 °C varmt vand. Længere trækketid kan resultere i en mere tør og bitter smagsoplevelse. Flere teer af samme kaliber: En kraftfuld sort Assam-te er et uundværligt element i ethvert te-sortiment. Derfor tilbyder Østerlandsk Thehus altid et udvalg af Assam-teer, samt forskellige klassiske blandinger, der er baseret på Assam-te. Vi vil varmt anbefale vores Assam Harmutty-te, der er en såkaldt storbladet Assam-te, med dens fyldige og intense smag. Ligeledes er vores forskellige klassiske morgenblandinger, såsom English Breakfast eller Irish Breakfast, værd at prøve.