Gunpowder Te, økologisk
Pris: 49,00 DKK

Inklusive 25% moms

Midlertidigt utilgængelig

Vælg vægt:

Vælg antal:

Fragtpris

Ingredienser:

Grøn the*

Produktegenskaber:
Vandtemperatur icon Vandtemperatur:
75 - 80 °C
Bryggetid icon Bryggetid:
1 - 3 minutter
Dosering icon Dosering:
10 g/l
Origin icon Origin:
Wuyan Area, Jiangxi Province, China
Organic icon Økologisk

Beskrivelse:

Gunpowder Te, økologisk

Grønt krudt fra Kina

En klassiker indenfor grøn te med blade rullet som små kugler. Vores gunpowder produceres i Jiangxi provinsen i Kina. Det siges, at teen har fået sit engelske navn, fordi at teen ligner kanonkrudt/gunpowder. På kinesisk kaldes Gunpowder the zhu cha, som betyder ‘perle te’ eller ’perlesnor te’.

Tebladene tørres først let, hvorefter de dampes, rulles og tørres herefter færdigt. Den færdige tedrik har en gul farve. Yderst velegnet både ren og i blandinger.

 

Smag

Smagen er tyk og kraftig som blød honning, samt en anelse røget med en eftersmag, der er en smule kobberagtig.

 

Brygning

Gunpowder er en økologisk grøn te og skal derfor behandles varsomt, for at opnå den mest optimale smag. Det anbefales at bruge 1 teske løse teblade for hver 150 ml vand. Den ideelle tevandstemperatur til denne type te er  80 grader. Ved første og andet udtræk skal tebladene trække ca. 3 minutter.

Hvad er grøn te

Grøn te er det man kalder ”den originale” te, det ufermenterede, naturlige produkt, der efter ristning og tørring varmebehandles, således at der ikke sker en iltning af tebladene. Det har indvirkning på teens farve, der bliver betydeligt lysere, og også på smagen, der bliver betydeligt lettere, sammenlignet med den sorte te.
Grøn te har et begrænset indhold af koffein og tanniner.