Jasmine Ti Kuan Yin
Pris: 89,00 DKK

Inklusive 25% moms

Tilgængelig

Fri fragt ved køb over 400,- DKK

Vælg vægt:

Vælg antal:

Fragtpris

Ingredienser:

Oolong the

Produktegenskaber:
Vandtemperatur icon Vandtemperatur:
75 - 85 °C
Bryggetid icon Bryggetid:
1½ - 3 minutter
Dosering icon Dosering:
10 - 16 g/l
Origin icon Origin:
Guangxi Province, China

Beskrivelse:

Jasmine Ti Kuan Yin

Klassisk Oolong, tilført Jasmin smag på traditionel vis

I de fleste tilfælde er grøn the basen for jasmin theer, men vores Jasmine Ti Kuan Yin er et pragteksemplar på en Jasmin the, der er lavet på en klassisk oolong the.

Denne Ti Kuan Yin stammer fra Guangxi provinsen i det sydlige Kina, hvor theer som denne er blevet produceret i flere hundrede år. Oprindeligt stammer theen fra Fujian provinsen, hvorfra den har bredt sig over resten af Kina. I dag er det en af de mest kendte kinesiske oolong theer.

Traditionel Ti Kuan Yin oolong er mere oxideret end moderne Ti Kuan Yin oolong. Denne Ti Kuan Yin er af den moderne skole og bliver derfor oxideret mindre ved en lavere temperatur. Denne metode er inspireret af Taiwanesiske Ti Kuan Yin oolonger. En karaktaristika for denne type er bladenes fine grønne farve, som ofte er en smule mørkere langs bladenes kanter, samt smages i theens mere græssede og lette smag.

Jasmin smagen bliver tilført oolongen på traditionel vis, ved at blande theen med friskplukkede jasmin blomster, der over natten frigiver deres florale aroma, som sætter sig i thebladene. De tørrede blomster bliver derefter fjernet fra theen, hvorefter processen gentages indtil theen har nået det niveau af jasmin aroma, som the mesteren har anslået.

 

Smag

De bløde, elegante og let sødlige toner i Ti Kuan Yin oolongen matcher de delicate, fyldige og aromatiske florale noter fra jasmin blomsterne helt perfekt.

Da Ti Kuan Yin theen er lettere oxideret opnår theen en mere mild og afrundet smag, med noter af græs, jasminblomster og flygtige sødlige stenfrugter, såsom fersken.

 

Brygning

Da theen er en lettere oxideret, eller iltet, oolong, anbefaler vi at holde vandtemperaturen omkring 75 - 85 °C og trækketiden omkring de 2 til 4 minutter.

Theen kan brygges op til 3 - 4 fire gange. Dog vil vi anbefale at bruge lidt ekstra theblade til dette og tilføje 30 - 60 sekunder ekstra for hver ekstra bryg, efter den første. Efter anden bryg kan det også anbefales at hæve vandtemperaturen til ca. 90 °C

 

Mere the fra samme hylde

Jasmin the er altid populært og hos Østerlandsk Thehus bestræber vi os på altid at have et nøje udvalgt sortiment af jasmine theer. Vi kan varmt anbefale vor Jasmine Dragon Phoenix Pearls, der med god grund er blandt de mest kendte jasmin theer. Vores Heavenly Jasmine The, bestående af hvid Silver Needle The med jasmin, er også anbefalelsesværdig.