Rooibos Te Karamel
Pris: 54,00 DKK

Inklusive 25% moms

Midlertidigt utilgængelig

Vælg vægt:

Vælg antal:

Fragtpris

Ingredienser:

Rooibos the
, Karamelstykker
, (kondenseret skummetmælk
, sukker
, glukosesirup
, smørfedt
, fugtighedsbevarende middel E420
, emulgator E471)
, Karamel aroma
, Creme aroma

Produktegenskaber:
Vandtemperatur icon Vandtemperatur:
90-100 °C
Bryggetid icon Bryggetid:
6 - 8 minutter
Dosering icon Dosering:
10 g/l
Density:
324 g/l

Beskrivelse:

Rooibos Te Karamel

Sødlig og cremet

Rooibos er den populære nationaldrik i Sydafrika og er også kendt som ”rød te”. At kalde den for te er imidlertid en anelse misvisende, da Rooibos ikke indeholder te fra teplanten Camilia Sinensis som vi kender den fra bl.a sort og grøn te, men kommer fra den sydafrikanske plante Rooibos.

Rooibos planten har grønne blade, men under fermenteringen, hvor der kun benyttes kildevand og den stærke afrikanske sol, bliver bladene røde.

 

Smag

Smagen er sødlig og let krydret med stykker af flødekarameller som giver en dejlig cremet smag. Den indeholder ingen koffein eller garvesyre, er aromatisk og rig på C-vitamin, samt jern og kalium.

 

Brygning

For at bibeholde de gode stoffer i Rooibos teen, og ikke mindst opnå den bedste smagsoplevelse, anbefales en trækketid på 6-8 min. og 85 grader varmt vand.

 

Mere te fra samme hylde

Rooibos te er blevet meget populært, bl.a. fordi den er fri for koffein og tanniner. Du kan derfor finde et stort udvalg af Rooibos te i vores sortiment.

 

Mere om Rooibos Te Karamel

Sødlig og cremet Rooibos er den populære nationaldrik i Sydafrika og er også kendt som ”rød te”. At kalde den for te er imidlertid en anelse misvisende, da Rooibos ikke indeholder te fra teplanten Camilia Sinensis som vi kender den fra bl.a sort og grøn te, men kommer fra den sydafrikanske plante Rooibos. Rooibos planten har grønne blade, men under fermenteringen, hvor der kun benyttes kildevand og den stærke afrikanske sol, bliver bladene røde. Rooibos er urtete. Rooibos stammer fra og er endemisk til et område omkring Cedarbjergene i Kapregionen i Sydafrika. Det er en nålebusk som er lysegrøn i farven med gule blomster. Honeybush er ligesom rooibos også en lysegrøn nålebusk med gule blomster. Honeybush gror også kun i Sydafrika, men dog både i den sydvestlige og den sydøstlige del (Rooibos findes kun i den sydvestlige del). Måden hvorved man producere rooibos og honeybush er stort set den samme som hvorved man laver grøn og sort the. Først bliver nålene (inkl. de mindste grene) plukket, sorteret og tørret. Dernæst, hvis man vil have grøn rooibos eller honeybush, bliver nålene varmet op for at forhindre oxidering, derved forbliver nålene lysegrønne og med en lettere og med en mere tør græsset/urteagtig smag. Hvis man vil have "rød" rooibos eller honeybush lader man nålene oxidere fuldt ud, i stil med sort the, før man varmer den, hvorved enzymer i nålene nedbrydes og giver nålene deres fine rødbrune farve. Smag Smagen er sødlig og let krydret med stykker af flødekarameller som giver en dejlig cremet smag. Den indeholder ingen koffein eller garvesyre, er aromatisk og rig på C-vitamin, samt jern og kalium. Brygning For at bibeholde de gode stoffer i Rooibos teen, og ikke mindst opnå den bedste smagsoplevelse, anbefales en trækketid på 6-8 min. og 85 grader varmt vand. Mere te fra samme hylde Rooibos te er blevet meget populært, bl.a. fordi den er fri for koffein og tanniner. Du kan derfor finde et stort udvalg af Rooibos te i vores sortiment.