0
English Breakfast Te
English Breakfast Te
English Breakfast Te
Arrow right
Arrow left
Pris: 45,00 DKK

Inklusive 25% moms

Tilgængelig

Fri fragt ved køb over 500,- DKK

Vælg vægt:

Vælg antal:

Fragtpris

Produktegenskaber:
Vandtemperatur icon Vandtemperatur: 100 °C
Bryggetid icon Bryggetid: 3 minutter

Beskrivelse:

English Breakfast Te

Klassisk morgente

English Breakfast er en klassisk sort teblanding. Den består af kraftige teer som indisk Assam samt Ceylon. Den er yderst oplagt som morgente med mælk.

 

Smag

Klassisk, kraftig sort te med maltet smag.

 

Brygning

English Breakfast er klassisk sort te, og for at opnå den mest optimale smag bør trækketiden på 3 min. og 100 grader varmt vand overholdes.

 

Hvad er sort te

Sort te kommer ligesom grøn og hvid te fra den samme teplante Camellia Sinensis. Sort te er helt fermenteret, altså iltet, og er den typer af te, der gennemgår den længste bearbejdningsproces: plukning, tørring, rulning, fermentering og ristning. Til kvalitetste er det udelukkende de øverste, spæde og mørkegrønne topskud, der plukkes. Der plukkes ”two leaves and a bud”, altså to sideblade og det midterste topskud.

Mere om English Breakfast Te

Klassisk morgente English Breakfast er en klassisk sort teblanding. Den består af kraftige teer som indisk Assam samt Ceylon. Den er yderst oplagt som morgente med mælk. Smag Klassisk, kraftig sort te med maltet smag. Brygning English Breakfast er klassisk sort te, og for at opnå den mest optimale smag bør trækketiden på 3 min. og 100 grader varmt vand overholdes. Hvad er sort te Sort te kommer ligesom grøn og hvid te fra den samme teplante Camellia Sinensis. Sort te er helt fermenteret, altså iltet, og er den typer af te, der gennemgår den længste bearbejdningsproces: plukning, tørring, rulning, fermentering og ristning. Til kvalitetste er det udelukkende de øverste, spæde og mørkegrønne topskud, der plukkes. Der plukkes ”two leaves and a bud”, altså to sideblade og det midterste topskud. Østerlandsk Thehus er kendt og elsket tehus fra 1889 og er dermed et af Danmarks ældste tehuse. Mange af teerne er lavet udfra Østerlandsk egne opskrifter. Kvalitet er vigtigt i alle aspekter, og du får altid de bedste råvarer, når du handler hos Østerlandsk om det er te, kaffe, chai eller kakao. Sort te Teens sundhedsmæssige potentiale er hovedsageligt forbundet med tre bioaktive forbindelser Katekiner - en type polyphenol - en gruppe kemikalier med antioxidantegenskaber. Antioxidanterne (molekyler, som forhindrer celleskader) findes i frugt og grønt som vindruer (og vin), kakao og æbler, men hovedsageligt i de friskplukkede grønne teblade fra teplanten Camellia sinensis. Katekinerne er også ansvarlige for de bitre stoffer i teen. Jo større, bladet får lov til at vokse, desto mere bittert vil det blive. Katekiner, der findes i endnu større mængder i chokolade, virker 20 gange stærkere som antioxidanter end C-vitamin. Koffein - et organisk stof, der findes naturligt i kaffe, te, cola (kolanødder) og i mindre mængder i kakao. Koffein har en stimulerende virkning på centralnervesystemet og har en opkvikkende og vanddrivende effekt. Mens 3 dl te indeholder omkring 60 mg koffein, findes der cirka 200 mg i filterkaffe. L-theanin - en unik aminosyre, som findes udelukkende i teplanten Camellia sinensis. L-theanin menes at have en afslappende og søvnforbedrende effekt. Hvis teen skal indeholde aminosyren L-theanin, skal bladene høstes før fotosyntese finder sted. Efter fotosyntesen omdannes aminosyrerne nemlig til polypfenoler (tanniner). Te, som bliver høstet tidligt om foråret, og er beskyttet mod sollyset, indeholder de fleste aminosyrer. SRI LANKA / CEYLON Te fra Ceylon, eller Sri Lanka, som det hedder på singalesisk, er traditionelt set velkendte kraftige og mørkerøde sorter med et større tannin indhold end andre teer. Man skal derfor være påpasselig med at overholde trækketiden på 3 min. for således at undgå at trække unødige bitterstoffer ud. De mest traditionelle områder for teproduktion er Uva, Dimbula? og Nuwara Eliya. Uva Det mest berømte distrikt i Ceylon er Uva. Monsun og passatvindene i dette område har indflydelse på teproduktionen og høsttiderner ligger i august og februar - de såkaldte "Peak Seasons". I disse perioder høstes den te i verden, der formegetlig har den mest intensive aroma. Uva High Grown Broken Ceylon BOP Uva distriktet ligger i højlandet og teen herfra er stærk og fyldig i smagen. De bedste kvaliteter plukkes mellem juli og september. Nuwara Eliya Dette distrikt har de højest placerede plantager og teerne herfra kaldes Ceylon teernes Champagne, bl.a. på grund af de ekstreme højder som tebuskene vokser i og dermed den langsommere vækst, som giver teerne herfra en delikat smag. Distriktet betragtes således som åstedet for de bedste og fineste kvaliteter. Premium teer plukkes hele året. Ceylon Shawlands OP Denne Ceylon te er en meget flot kvalitet med sine lange, smalle, mørke blade, hvilket gør den lettere og mere rund end andre Ceylon kvaliteter. En særdeles aromatisk storbladet Ceylon te med en flot ravgylden farve og fyldig, nuanceret smag. INDIEN ASSAM Assam er en tropisk provins i det nordøstlige indien. Geografisk omgivet af Bangladesh Myanmar, Buhtan, Tibet og Kina. Assam er verdens største samlede thedistrikt beliggende på begge sider af Brahmaputta floden. Omtrent 2000 plantager fremstiller Assam theerne, som er kraftige, aromatiske med sin karakteristiske maltet smag. Theerne fra Assam er endvidere særdeles velegnet som mælkethe. Udover de velkendte Second Flush theer, producerer plantagerne også First Flush theer og grønne Assam theer. DARJEELING For theelskere er dette område et af de smukkeske steder på jorden. Theen fra denne region er af højeste kvalitet. I First Flush perioden har theen en let, frisk og blomsteragtig smag og i Second Flush perioden en stærk, fyldig og utrolig aromatisk smag. Darjeeling er den fineste, mest aromatiske og blomsteragtige the, der findes og regnes med rette blandt verdens fornemmeste thesorter. Darjeeling theerne benævnes således også 'Theernes champagne'! Darjeeling theen vokser på Himalayas sydskråninger i højder fra 900 meter op til 2400 meters højder over havet. Thebønder har i generationer hæget om deres buske, omkring tørring og fermentering og skabt en fremragende the, der er uforlignelig i sin smag. Darjeeling har 4 store høstperioder. Den første høst - First Flush- ligger i foråret fra primo marts til medio april. Den anden høst - Second Flush - ligger i sommerperioden i månederne maj og juni. Den tredje høst - Monsoon Flush/Rain Flush - ligger i perioden juli til september. Den fjerde høst - Autumn Flush- ligger i oktober til november. Høstperioderne har stor betydning for theernes kvalitet og smag. Forskellen på høsttiderne kan sammenlignes med vine og disses årgangsvine. Klimaforholdene har ligeledes signikant indflydelse på theernes kvalitet. Da theer plukkes i såkaldte blokke, kan den samme thebusk producere meget forskellige theer. De fineste kvaliteter plukkes i marts og april månederne og er de såkaldte First Flush kvaliteter - årets første høst. Hvis theerne plukkes i eller under en periode med regn, vil regnen have skyllet de fineste safter af thebuskens blade og theen vil følgeligt miste noget af sin smag. Det fineste resultat får man således i de høstperioder, der ligger i de tørre måneder. Østerlandsk Thehus udvælger hvert år, hvilke Darjeeling kvaliteter vort thehus skal tilbyde vore kunder. Plantagerne, hvorfra vi vælger vore Darjeeling kvaliteter, varierer derfor alt efter, hvilken plantage vi mener, kan tilbyde de bedste theer af de forskellige Darjeeling kvaliteter det pågældende år. Østerlandsk Thehus kan for tiden tilbyde 8 forskellige forskellige kvaliteter af rene, ublandede og fine Darjeeling theer.