Urtethe, frugtthe og Rooibos


Østerlandsk Thehus har et stort udvalg af the fra hele verden. Vort sortiment spænder over de fineste kvaliteter af rene sorte, grønne og hvide theer til de mere traditionelle rene kvaliteter, aromatiseret sort, grøn og hvid the, Husets egne blandinger, rød 'the', spændende urte- og frugt'theer', Chai mm. Nedenfor kan læses lidt mere om urte'the' og rød 'the'.

Rooibos - også kaldet rød the
Rooibos er den populære nationaldrik i Sydafrika. Den indeholder ingen koffein eller garvesyre, er aromatisk og rig på C-vitamin, samt jern og kalium. Smagen er sødlig og let krydret, hvilket gør den velegnet både ren og aromatiseret. Rooibos planten har grønne blade, men under fermenteringen, hvor alene  kildevand og den stærke afrikanske sol benyttes, bliver bladene røde.

Honeybush
Ligesom Rooibos, vokser Honeybush i Sydafrika, men hvor Rooibos er kultiveret, vokser Honeybush vildt, på de små bjergskråninger i Long Kloof distriktet i Sydafrika.

Bladene er lysegule og dufter af honning; deraf navnet. Smagen er yderst behagelig. Let frisk og sødlig.

Urtethe
Urtethe indeholder, ligesom Rooibos, ikke rigtige theblade fra thebusken. Urtethe består derimod af urter, frugter og blomster, der kan give aroma til drikken. Urtethe kan sagtens tåle at blive brygget med kogende vand, da den ikke bliver bitter. Endvidere kan de fleste urtetheer sagtens tåle at trække længe, da de blot bliver mere kraftige herved. Af populære urtetheer i vores
sortiment kan nævnes Cool Mint, Sweet Lemon, Lakridsthe, Dragon Mint og Tiger Mint.