0

Espresso


ESPRESSO KAFFE


Espresso er en italiensk tradition for kaffebrygning, der kan spores tilbage til starten af 1900-tallet i Milano. Espresso er italiensk for ekspres og refererer til, at kaffen skal drikkes hurtigt.


Luigi Bezzera tog i 1901 patent på en maskine hvor damptryk pressede vand gennem kværnet kaffe. I 1903 blev patentet solgt til Desidero Pavoni, der som den første satte idéen i produktion og startede derved en tradition, der senere skulle blive en hjørnesten i italiensk barkultur. (La Pavoni espressomaskiner).


Den kværnede kaffe stampes og fastholdes mellem to filtre og 90 grader varmt vand presses med 9 bars tryk gennem kaffen. Det er vigtigt at kaffen er kværnet tilpas fint og stampet, så et passende modtryk opstår, således at gennemløbstiden bliver ca. 25 sek. og kaffemængden i koppen bliver ca. 25 ml.


Traditionel italiensk espressokaffe er typisk en blanding af op til 7 forskellige slags råkaffer. Robusta udgør ca. 10% i langt de fleste blandinger, da denne er billigere og desuden giver crema.


Mange tror, at italiensk kaffe er noget særligt raffineret, men sandheden er, at italien statistisk set, hører til blandt de lande, der importerer de billigste kvaliteter i Europa. Dette er tildels et resultat af stor konkurrence blandt italienske kafferisterier, men skal også ses i lyset af den traditionelle italienske bryggemetode. Det er de mest flygtige aromastoffer, der er de bedste. Det vil sige, at det er første dråber, der trækkes ud af kaffen, der er de bedste. Da en klassisk espresso er meget kort og drikkes med store mængder sukker, stilles der ikke ligeså store krav til kvaliteten som ved dansk kaffe. De fleste har kun gode kaffeoplevelser fra Italien og dette skyldes nærmere betjeningen af kaffemaskinen, (rengøring, indstilling af kværn, forvarmning af kopper osv.), end den reelle kvalitet.


Alberto Verani


Vor absolut bedste espresso, som er opstået i samarbejde med Alberto Verani, som vi også har opkaldt espressokaffen efter. Særdeles fyldig og velafballanceret espresso med en rund og blød eftersmag, samt høj crema i det færdige bryg takket være de 5% Monsoon-vaskede Robustabønner, som indgår i denne fremragende espresso.


DRAGONELLI


Dragonelli kaffe bygger på gamle espressotraditioner fra det nordøstlige Italien forenet med nyere tids ekspertise og udvikling inden for Specialty Coffee. Kaffen består af 100 % Arabicabønner, og giver således ikke helt ligeså meget crema i det færdige bryg, som storebroderen 'Alberto Verani'.  


Dragonelli opstod gennem et samarbejde mellem Østerlandsk Thehus og Alberto Verani i et forsøg på at skabe en espresso, der kunne matche det stigende kvalitetskrav for Specialty Coffee og grade 1.


Dragonelli kaffe er en blanding af få eksklusive kvaliteter, der klæder og understøtter hinanden. Smagen er fyldig og nuanceret med en blød nøddeagtig eftersmag. Dragonelli er frontløber for et stadigt stigende krav til højere kvalitet.


San Paolo Oro


Denne meget populære kaffe, bestående af blandede bønner, er sammensat og ristet på et kafferisteri i operasangeren Pavarotti og violinmageren Stradivarius' hjemby, Modena.


San Paolo Oro er en traditionel italiensk espresso i den bedre ende. Smagen er kraftig og skarp og det færdige bryg får en meget mørk og cremet overflade. Velegnet til den kraftige cappuccino og caffélatte.


De Roccis Rossa


Denne espresso er vor kraftigste og mest skarpe. Smagen er stærk med en brændt og bitter eftersmag.


De Roccis Nera


Denne blanding består udelukkende af forskellige Arabica bønner. Espressoblandingen er sammnensat og ristet på et kafferisteri i Sondrio, beliggende ved Comosøen i Norditalien, tæt på den schweiziske grænse. Smagen er tæt og fyldig.