Om Østerlandsk Thehus


En historie om traditioner, the – og kaffe siden 1889

En marinesoldat drog ud og kom hjem som the-købmand

I 1887 deltog en dansk marinesoldat i 50-års jubilæet for Dronning Victorias kroning i England. I London bød det engelske admiralitet på en kop the, som gjorde et uforglemmeligt indtryk på den unge Søren Vilhelm Jacobsen. Han tog en dåse af den vidunderlige the med sig hjem til Danmark og grundlagde Østerlandsk Thehus, da han 20. april 1889 åbnede forretning i det indre København.

Mere end 130 års forretning midt i København

Butikken på Nørreport pryder stadig ét af byens travleste gadehjørner, og Admiralitets The er fortsat en af vores mest populære klassiske, sorte theer – elsket af thedrikkere fra alle hjørner af Danmark. Den har fået selskab af mere end 200 andre theblandinger og mange typer specialitetskaffe. Selvom enkelte detaljer er opdateret for at imødekomme moderne tider, har butikken beholdt sin originale atmosfære og indretning og ser stort set ud som den gør på det billede fra 1900, som man kan se på Københavns Bymuseum.

Et familieforetagende med sans for god smag

Østerlandsk Thehus har været et familieforetagende siden starten. I 70’erne var Østerlandsk blandt andet de første til at importere og sælge Cappuccinomaskiner til danskerne. I 1981 overtog Evy Svendsen butikken ved Nørreport fra Søren Vilhelm Jacobsens efterkommere – og Fru Svendsens italienske rødder gjorde det naturligt at tilføje blandt andet moderne espressomaskiner og andre italienske varer til sortimentet.

Virksomheden ledes nu af 2. generation af familien, Torben Svendsen, hvis store kærlighed til og viden om kaffe har betydet, at Østerlandsk i 90’erne var først med ’specialty coffee’ i Danmark. I dag har Østerlandsk Thehus et bredt udvalg af smagfulde, spændende kaffebønner og fører også et vekslende udvalg af verdens fornemste kaffer. Østerlandsk Thehus er certificeret til at forhandle den originale Jamaican Blue Mountain.

The og kaffe af bedste kvalitet – til hele verden

De mange the- og kaffevarianter sælges i dag både i Danmark og i en lang række lande. I de senere år har Østerlandsk Thehus desuden slået dørene op til tre nye butikker i og omkring København, så man nu også kan finde uovertruffen the og kaffe i Magasin Kgs. Nytorv, på Falkonér Allé 11 på Frederiksberg og i Likørstræde 5, Kgs. Lyngby. Vores produkter kan således købes hos en lang række små og store forhandlere i ind- og udland ligesom vores webshop naturligvis holder åbent døgnet rundt.

Velkommen indenfor hos Østerlandsk Thehus.