Ansvarlighed / Bæredygtighed


Østerlandsk 1889 Copenhagen har i mere end 133 år arbejdet ansvarligt og effektivt med produktion af fødevarer. Vi tror på at vores kunder forventer at vi opfører os ansvarligt og at vi er omhyggelige i vores kunde- og leverandørrelationer.

Vores dåser og produkter generelt kommer hele kloden rundt og vi løfter med stor glæde arven efter en stolt og traditionsrig virksomhed, som gennem generationer har overlevet alt fra verdenskrige og ildebrand til økonomiske og sundhedsmæssige kriser.

Organisation og arbejdsmiljø

Vores fabrik i Fårevejle i Nordvestsjælland har fokus på at producere så lidt affald som muligt ved at udnytte maskinerne effektivt, automatisere processerne og give medarbejderne gode rammer for arbejdet.

Både når det gælder de ansatte på hovedkontoret og i vores retail-butikker, har vi skarpt fokus på at sikre et godt arbejdsmiljø med effektive og optimerede arbejdsgange samt god balance mellem arbejdsliv og privatliv.

Medarbejderpolitik

Vi ansætter medarbejdere på fleksible vilkår, og vi sikrer optimering af vagtplanlægning på tværs af vores B2C-drift, herunder håndtering af vores webshop så vi imødekommer vores ansattes ønsker, krav og behov bedst muligt. Vi har desuden fokus på løbende uddannelse indenfor virksomhedens relevante arbejdsområder.

Tebrevs-produktion

Alle tebrevs-produkter fra Østerlandsk 1889 Copenhagen fremstilles på eget maskineri.

Tepose-materialet er PLA, som er biologisk nedbrydeligt. PLA betyder polymælkesyre og er et monomer, der typisk er fremstillet af fermenteret plantestivelse såsom majs, sukkerrør eller sukkerroemasse.

Kafferistning

Kafferisteren er af den allermest energieffektive slags på markedet. Der anvendes cyklonbrænder og recirkulation af udstødningen, hvilket sparer energi i produktionscyklussen. Vi genanvender desuden i høj grad varmen fra gasafbrændingsprocessen til at opvarme vores fabrikslokaler.

Metaldåser og emballageforbrug

Dåserne til te, kaffe samt instant pulverprodukter leveres i genanvendeligt emballagemateriale som benyttes ved videresalg B2B og til eksport, hvilket betyder, at vores affaldsfodaftryk kan minimeres. Dåserne er velegnede til fødevarer og er designet så de kan stables uden at vælte.

Metal har en relativt høj genanvendelsesværdi, men vi oplever til vores store glæde, at vores dåser kun nødigt smides ud, men i stedet benyttes til alt lige fra blomster, over planter til blyanter, slik, papirclips osv. Derudover tilbyder vi forbrugeren via både vores egne butikker og via vores forhandlernetværk, at man kan få genopfyldt dåserne med løsvægt-the for at begrænse emballage-forbruget mest muligt.

Økologi

Vores mange varianter af kaffe og te er ofte – og i højere og højere grad – økologiske, og vi støtter de mange certificeringsprogrammer i vores indkøbsproces, når det er muligt.

Virksomheden er desuden omfattet af Øko-egenkontrol lovgivning og kontrol og er godkendt til indkøb, opbevaring, forarbejdning og salg af økologiske produkter.

Leverandører og lovgivning

Ved valg af fødevareleverandører af råvarer i vores fødevareproduktion arbejder vi aktivt for at sikre forbrugeren det bedste og mest bæredygtige produkt. Vi beder vores leverandører om at dokumentere at de lever op til deres respektive nationale lovgivning om fødevarehåndtering og sikkerhed og at der udføres kontrolleret og regelmæssig produktionsinspektion af faciliteter i overensstemmelse med nationale love og procedurer.

Fremtiden

Ingen ved hvad fremtiden bringer. Men vi tror fuldt og fast på at vi – ved at opføre os ordentligt og ansvarligt og udvise rettidig omhu – også eksisterer om 133 år.