0

Dark Roast


Dark Roast er betegnelsen for kaffe, som er blevet mørkere ristet og dermed giver en mere bitter og mindre syrlig smag end kaffebønner, som er ristet i kortere tid.  


Når kaffebønnerne ristes samler olien sig i små lommer igennem hjertet af bønnen. Jo længere tid bønnerne ristes jo mere fugt vil forlade bønnerne og kaffeolierne udvikler sig endnu mere og synes i højere grad på kaffebønnernes overflade, hvilket giver disse mørk ristede kaffer deres karakteristiske olierede fremtoning. Den længere tids risting bevirker, at bønnen begynder at brænde. Dette giver den bittersøde smag, som yndere af de mørk ristede kaffer sætter så stor pris på.


Mørk ristet kaffe indeholder betydelig mindre syre og koffein end de lysere ristede kaffer, idet disse brændes af under ristningsprocessen.


Vi kan for tiden tilbyde to af vore kaffer, som er i vort sortiment af Specialty Coffees som Dark Roast.


Sumatra Mandheling Dark


Denne vidunderlige , meget intense indonesiske kaffe kommer fra den centrale del af det nordlige Sumatra. Tung og fyldig krop med en koncentreret krydret, jordagtig og robust smag og en aroma med urteagtige toner. Meget lavt syreindhold. Denne Sumatra Mandheling er mørkere ristet, således at kaffen bliver mindre syrlig og mere bitter.


 


Haitian Bleu Dark


Denne kaffe siges at være dyrket af stiklinger fra plantager på "Det blå bjerg" på Jamaica. Denne ”blå” bønne skaber en perfekt afbalanceret kop kaffe med en righoldig smag, frisk syrlighed, samt en blød og fyldig krop. Haitian Bleu er en af verdens fineste kaffer og Østerlandsk Thehus er et af verdens eneste kaffefirmaer, der kan opkøbe grønne bønner fra plantagen og tilbyde den som ristet kaffe.


Denne Haitian Bleu er mørkere ristet, således at kaffen bliver mindre syrlig og mere bitter.