Brazil San Rafael Kaffe 250g
Pris: 75,00 DKK

Inklusive 25% moms

Tilgængelig

Fri fragt ved køb over 400,- DKK

Kaffe:

Vælg antal:

Fragtpris

Produktegenskaber:
Ristegrad icon Ristegrad:
Mørkt mellemristet/ Dark medium roast / dunkel mittel geröstet °C
Origin icon Origin:
Cerrado Mineiro, Brasilien

Beskrivelse:

Brazil San Rafael Kaffe 250g

 

Brasilien er verdens suverænt største kaffeproducent med mere end 30 % af den samlede verdensproduktion. Brasilien har siden 1700-tallet haft en lang tradition for at producere specialty kaffe af særdeles høj kvalitet. I Brasilien gør man meget ud af at sikre sporbarhed så den enkelte producent kan identificeres og kvaliteten måles på en effektiv måde.

Østerlandsk Brasil kaffe er en specialty kaffe, der typisk dyrkes i højlandet over 1000 m.o.h. San Rafael estaten ligger i næsten 1100 m.o.h. og er beliggende i Cerrado regionen.

En legende fra den Brasilianske region Cerrado lyder sårledes:

Blandt de smukkeste væsener i Brazilien er; St. Raphaels fugl. Hver dag flyver den mod solen, og beskytter plantagerne i dens vingers skygge. Om natten flyver den verdenen rundt og samler de lækreste aromaer, som den så spreder over Cerrado.

 

Kaffens profil:

Smag Chokolade, kakao, rosiner
Krop Medium, Cremet
Syrlighed Lav, balanceret
Bønne Catuai, Mundo Novo
Region Cerrado Mineiro

 

Mere kaffe fra samme hylde:
Brazil kaffe er en af Østerlandsk Thehus’ mest populære kaffer. En klar anbefaling til enhver der holder af den, er bestemt også vores Colombia kaffe som et alternativ. Den kan tilbyde en lidt kraftigere smag og andre spændende noter og nuancer men dog i samme retning som Brazil kaffen.

Mere om Brazil San Rafael Kaffe

I mere end 150 år har Brasilien været verdens største kaffeproducent og leverer idag mere end en tredjedel af verdens kaffe. Over 75% af kaffen består af Arabica-sorter, resten består blandt andet af Robusta. Kaffe fra Brasilien er en relativt mild og sødmefyldt kaffe med en knap så høj syrlighed som kaffe fra mange andre lande. Brasiliansk kaffe har ofte noter af nødder, karamel og chokolade. En stor del af kaffen fra Brasilien bruges i den daglige husholdning som formalet kaffe, instant-kaffe samt billigere kaffeblandinger men der findes også kaffe fra Brasilien som er af meget høj standard. Normalt bliver kaffe fra Brasilien udvalgt på baggrund af en grundig cupping og bedømmelses proces hvor kaffen bliver gradueret efter en skala. Denne skala gør det enklere for de forskellige kaffe-ristere at vælge kaffe baseret på klasse, profil og kvalitet. I starten af 90’erne besluttede en række af de største Brasilianske kaffe-producenter sig for at etablere BSCA eller Brazil Specialty Coffee Association som skulle fremme høj kvalitet og gode standarder for Brasiliansk kaffe. Der er tale om Single Estate kaffer med god producent-sporbarhed og kun med medlemmer som der blev sagt særskilt god for. Kaffe fra Brasilien kan dateres helt tilbage til 1700-tallet hvor det siges, at en vis Hr. Melo Palheta som den første beplantede Para-regionen i Nord-Brasilien med kaffe. Herefter har kaffen bredt sig naturligt ned igennem landet og nåede hovedstaden Rio i starten af 1800-tallet. Herefter tog kaffeproduktion og eksport fart og det er idag en af Brasiliens allerstørste eksport-artikler.