Østerlandsk butikker på Nørreport, på Frederiksberg og i Lyngby holder åbent som normalt

Kaffe Specialty Coffee

Brazil San Rafael Kaffe 250g

Brasiliansk specialty kaffe
Brasilien er verdens suverænt største kaffeproducent med mere end 30 % af den samlede verdensproduktion. Brasilien har siden 1700-tallet haft en lang tradition for at producere specialty kaffe af særdeles høj kvalitet. I Brasilien gør man meget ud af at sikre sporbarhed så den enkelte producent kan identificeres og kvaliteten måles på en effektiv måde.
Østerlandsk Brasil kaffe er en specialty kaffe, der typisk dyrkes i højlandet over 1000 m.o.h. San Rafael estaten ligger i næsten 1100 m.o.h. og er beliggende i Cerrado regionen.

Bønne & ristning
Hos Østerlandsk rister vi selv de grønne bønner og vores Brazil kaffe ristes, af dygtige kafferistere, til de er Medium ristet. Dette kendes også som City Roast.

Bønnerne er af de botaniske varianter: Acaia & Mundo Novo.
Behandling: Natural

Aroma & smag
Brasilien producerer et væld af kaffer med mange forskellige komplekse smagsnuancer. Vores Brazil kaffe er ingen undtagelse. Kaffen har en medium fylde, med en lav og velafbalanceret syrlighed. Den har en dejlig mild sødme med både aroma og kraftige smagsnoter af kakao, chokolade og nødder, som f.eks. hasselnød.

Brygning
Brazil kaffe anbefaler vi brygget på stempelkande, eller evt. på den klassiske filter kaffe metode (Også kendt som pour over coffee).
Kaffen kan dog sagtens brygges på andre måder.

Mere kaffe fra samme hylde
Brazil kaffe er en af Østerlandsk Thehus’ mest populære kaffer. En klar anbefaling til enhver der holder af den, er bestemt også vores Colombia kaffe som et alternativ. Den kan tilbyde en lidt kraftigere smag og andre spændende noter og nuancer men dog i samme retning som Brazil kaffen.

70 DKK

Specialty Coffee

Østerlandsk Thehus var de første i Danmark til at introducere begrebet "Specialty Coffee" i starten af 1990'erne. Specialty Coffee er betegnelsen for rene arabicakaffer af h?jeste kvalitet. Specialty Coffee kommer fra en bestemt farm eller distrikt i det p?g?ldende oprindelsesland og er dyrket i h?jlandet - de fleste steder i over 1600 meters h?jde. Specialty Coffee udg?r kun de bedste 3 % af verdens kaffeproduktion. For at b?re dette pr?dikat, skal kaffen v?re friskh?stet, h?ndplukket og sorteret. Der g?r ca. 6000 h?ndplukkede kaffeb?nner til bare 1 kilo ristet kaffe. Specialty Coffee minder p? mange m?der om god vin, for ligesom vin pr?ges kaffen af jordbundsforhold, klima, mikroklima samt selve forarbejdningen af kaffeb?nnen. Disse faktorer er altafg?rende for smagen. I midten af 1970'erne blev espressomaskinen, som vi kender den fra caf?er, kaffebarer og mange husholdninger, ogs? introduceret af ?sterlandsk Thehus, der i dag har et bredspektret udvalg af espressomaskiner. Bekendtskabet og samarbejdet med verdens f?rende kaffespecialister inden for Specialty Coffee har f?rt til, at ?sterlandsk Thehus i dag er Danmarks st?rste og mest alsidige forretning hvad ang?r eksklusive kaffer og espressomaskiner. Mere end 30 forskellige af verdens fornemmeste kvaliteter er altid p? lager, og sortimentet varierer fra h?st til h?st og l?bende i takt med nye opdagelser. ?sterlandsk har etableret et kafferisteri i Skovlunde. Risteriet er det, der popul?rt kaldes et mikroristeri, men i den mere seri?se ende. Risteriet har en kapacitet p? op til 100 kg. i timen, men kan ogs? riste sm? m?ngder helt ned til 10 kg. ad gangen. Dette giver os en fleksibilitet, der g?r det muligt at tilbyde et stort udvalg af forskellige kaffer til vores kunder s?ledes, at selv sj?ldne og kostbare kaffevarianter kan ristes i s? sm? m?ngder, at kaffen altid er frisk. De r? kaffeb?nner opbevares i k?lige lokaler i k?lderen, hvor luftfugttighed og temperatur overv?ges. N?r kaffen ankommer til risteriet, bliver den kontrolleret, registreret og lagt p? lager i k?lderen og kommer f?rst op i risteriet umiddelbart f?r, den skal ristes. Efter ristning og afk?ling pakkes og forsegles kaffen omg?ende i luftt?tte poser for at opn? l?ngst mulig holdbarhed.