0

Te

Lakrids Te

Lakrids te skal smage af lakrids

For flere år tilbage da lakrids begyndte at blive rigtig populært også i te, begyndte Østerlandsk Thehus at fremstille en lakrids te, der rent faktisk smagte af lakrids. Og spørger du vores kunder, er det i den grad lykkedes. Vi har utvivlsomt den bedste og mest intense lakridste der findes på markedet. Lakrids te er en af vores absolut bestsellerer.

Lakrids te er fremstillet efter Østerlandsk Thehus’ hemmelige opskrift. Det der gør hele forskellen er, at der ikke anvendes te som vi kender det fra teplanten Camilia Sinensis, til gengæld er teen en ren urtete sammenstukket af kun de aller bedste råvarer som lakridsrod, stjerneanis, anisfrø, fennikel, orangeskal, kanel og chili, en sammensætning der i den grad giver smag og kant.

 

Smag

Der findes mange lakrids teer på markedet. Men med vores lakridste tør vi godt sige, at vi har ramt plet, og er den te på markedet, som smager absolut mest af lakrids.

For at få den helt rigtige smag af klassisk lakrids frem, som danskerne kender og holder af, har vi tilsat chili i stedet for salmiak.

Teen har både stærke lakrids og chili toner men også sødlige undertoner, så er du på jagt efter en te der virkelig smager af noget, så tøv ikke med at prøve vores revolutionerende lakridste.

 

Brygning

Vores lakrids te er en ren urtete og kan derfor trække nærmest uendeligt, smagen bliver kun kraftigere og de forskellige smagsnoter træder tydeligere frem, jo længere den trækker. Den mest optimale trækketid er 8-10 min. og 100 grader varmt vand.

 

Mere te fra samme hylde

Lakrids te er en af Østerlandsk Thehus’ egen populære blandinger og er i familie med Cool Mint, Dragon Mint, Sweet Lemon og Tiger Mint. Den fås både i løs vægt, løs vægt i 125 g. dåse, og som tebreve i dåse.
 

49 DKK

Dragon Mint Te

Urtete med chili & ingefær

Er du glad for vores populære lakridste, men kunne du godt tænke dig lidt mere spark på smagen af pebermynte, chili og ingefær, så skulle du prøve vores Dragon Mint. Vi har udviklet den fordi flere kunder efterspurgte en lidt kraftigere og stærkere urtete med chili. Og efterspørgslen viser at vi med Dragon Mint har ramt det kunderne ønsker. Dragon Mint ligger i dag i top fem over vores mest solgte teer.

Dragon Mint te er fremstillet efter Østerlandsk Thehus’ hemmelige opskrift. Det er en ren urtete, da der ikke anvendes te som vi kender det fra teplanten Camilia Sinensis, den er udelukkende sammenstukket af de aller bedste urter og krydderier som pebermynte, lakridsrod, citronskal, røde peberkorn, kardemomme, chili og ingefær, en sammensætning der i den grad giver smag og kant.

 

Smag

Du får en urtete med masser af smag, både af lakrids, ingefær og ikke mindst chili. Den hører uden tvivl til en af de stærke teer.

 

Brygning

Dragon Mint te er en ren urtete og kan derfor trække nærmest uendeligt, smagen bliver kun kraftigere og de forskellige smagsnoter træder tydeligere frem, jo længere den trækker. Den mest optimale trækketid er 8-10 min. og 100 grader varmt vand.

 

Mere te fra samme hylde

Dragon Mint te er en af Østerlandsk Thehus’ egen populære blandinger og er i familie med Cool Mint, Lakrids te, Sweet Lemon og Tigermint. Den fås både som løsvægt og løsvægt i 125 g. dåse.

49 DKK

Te

Te har i moderne tid været menneskets favorit drik. Te drikkes af alle mennesker i hele verden. Te er både sundt og nærende og har til tider haft nærmest kultstatus. Der er en uomtvistelig sammenkædning mellem moderne te drikning og det gamle Kina. Vi skal så langt tilbage i kinesisk historie som år 2737 før vor tidsregning. Det er herfra vi kender den mest fortalte legende om te. Det er her kendskabet til te'ens oprindelse opstod, og kendskabet til te indtagelse af denne vidunderlige og livsberigende te drik. Te'ens rejse gennem tiderne og på tværs af kontinenter har medført en radikal udvikling af nye dyrkningsmetoder, te har medført nye ritualer og innovativt tilbehør til brygning af te. Alt dette ændrer imidlertid ikke ved te'ens farvefulde oprindelse: De mest anerkendte myter og legender om te fortæller, at det var kejser Shen Nung, en lærd naturlæge, der først opdagede te'ens gode egenskaber for helbred og velvære, samt te'ens forfriskende og læskende smag, da nogle få te blade pludselig en dag faldt ned fra et træ og ved vindens hjælp tilfældigvis landede i en stor kedel med vand, som han netop havde bragt i kog. Herefter opdagede man te'ens opkvikkende egenskaber, der øgede koncentrationsevnen, te modvirkede depression og te virkede åndeligt opfriskende. Te'en opnåede hurtigt status af te urte eliksir og blev brugt som hjælp til fordøjelsen og indgik desuden som te ingrediens i hudplejeprodukter som hjælp til hudproblemer og gigt. Under Han dynastiet blev te en mere og mere populær drik og den dag i dag findes stadig antikke lakerede bakker og borde, specifikt beregnet til te, samt dekorerede og ligeledes lakerede kopper, samt tidlige porcelænsskåle til te, hvilket vidner om te'ens udbredelse og varierende brug. Ved slutningen af det tredje århundrede før vor tidsregning havde te'en udviklet sig til Kinas nationaldrik og i 332 nedskrev Zhang Yi yderst detaljeret, hvorledes te'en blev plantet, dyrket og plukket og hvorledes bladene blev behandlet inden brygning. I løbet af det fjerde og femte århundrede blev adskillige nye plantager grundlagt i dalen langs Yangtze floden og te'en var på dette tidspunkt ikke længere betragtet blot som en eliksir, men nu også som et nydelsesmiddel. Op gennem Tang dynastiet blev en ny etikette vedrørende te-drikning udviklet og strenge koder og regler opstod blandt en ny professionel klasse af såkaldte ’Te-mestre’, som indtog en yderst vigtig rolle i samfundet, nemlig som ansatte hos kejseren eller velhavende mandarinere.