Mate Te
Pris: 46,00 DKK

Inklusive 25% moms

Tilgængelig

Fri fragt ved køb over 400,- DKK

Vælg vægt:

Vælg antal:

Fragtpris

Ingredienser:

Grøn Mate the

Produktegenskaber:
Vandtemperatur icon Vandtemperatur:
100 °C
Bryggetid icon Bryggetid:
5 - 10 minutter
Dosering icon Dosering:
10 g/l
Density:
253 g/l

Beskrivelse:

Mate Te

"Gudernes drik"

Yerba mate te er den nationale drik i Paraguay, det Sydlige Brasilien og Argentina. Teen består af blade fra planten Yerba Mate. Drikken som indeholder koffein kaldes også ’Gudernes drik’ eller ’Indianernes grønne guld’ pga. dens popularitet i disse lande.

Mate te drikkes af en calabash, som er lavet af et udhulet græskar og med et særligt sugerør af metal kaldet Bombilla.

 

Smag

Smagen kan grundlæggende beskrives som grøn te med røgede undertoner.

 

Brygning

Den optimale smag opnår bedst ved at lade teen trække i 5-10 min. i kogende vand afhængig af hvor kraftig smag man ønsker.

 

Hvad er Yerba Mate

Yerba mate er en plante, som vokser på marker og plantager i store dele af Sydamerika. Planten indeholder antioxidanter, vitaminer, mineraler og koffein, hvilket er grundende til, at det er blevet den mest populære drik i Sydamerika. Bladene fra yerba mate planten høstes, blancheres, tørres, ældes og derefter skæres det i passende stykker inden det bliver til te. 

 

Mere om Mate Te

Gudernes drik" Yerba mate te er den nationale drik i Paraguay, det Sydlige Brasilien og Argentina. Teen består af blade fra planten Yerba Mate. Drikken som indeholder koffein kaldes også ’Gudernes drik’ eller ’Indianernes grønne guld’ pga. dens popularitet i disse lande. Mate te drikkes af en calabash, som er lavet af et udhulet græskar og med et særligt sugerør af metal kaldet Bombilla. Smag Smagen kan grundlæggende beskrives som grøn te med røgede undertoner. Brygning Den optimale smag opnår bedst ved at lade teen trække i 5-10 min. i kogende vand afhængig af hvor kraftig smag man ønsker. Hvad er Yerba Mate Yerba mate er en plante, som vokser på marker og plantager i store dele af Sydamerika. Planten indeholder antioxidanter, vitaminer, mineraler og koffein, hvilket er grundende til, at det er blevet den mest populære drik i Sydamerika. Bladene fra yerba mate planten høstes, blancheres, tørres, ældes og derefter skæres det i passende stykker inden det bliver til te. I Sydamerika drikkes yerba mate primært i sociale lag. Hvad er Yerba mate teens historie? Yerba mate planten blev opdaget af Guarani-indianerne længe før det 16. århundrede hvor europæerne ankom til det Sydamerikanske kontinent og etablerede kolonier. Selvom administrationen af kolonierne var centralistisk og autoritær, bevarede de lokale og regionale områder deres kulturelle særpræg – én af de kulturelle ting de holdte fast ved, var yerba mate te. Da de spanske opdagelsesrejsende ankom til Sydamerika, berettede de om Guarani-indianerne, der bryggede en velsmagende te, der havde en forfriskende og opkvikkende virkning. Det var deres beretninger der medførte en europæisk interesse i planten, som idag dyrkes på plantager i Argentina, Brasilien, Chile, Peru, Paraguay og andre sydamerikanske lande. Yerba mate teen fyldte i mange år en meget lille del af den samlede eksport fra de latinamerikanske lande, men det er den dag i dag blevet en vigtig handelsvare for flere lande, især Argentina. Traditionelt drikkes teen i selskab med venner og bekendte. En person - ofte værten - brygger yerba mate i en calabash og drikker den første portion, hvorefter der brygges en ny portion af samme calabas og te som sendes til den næste person i selskabet (ham til højre for værten) og så fremdeles. Grunden til, at værten drikker den første bryggede portion er, at den kan være lidt kraftig og bitter i smagen.