Assam TGFBOP Jamguri Te, Økologisk
Pris: 52,00 DKK

Inklusive 25% moms

Midlertidigt utilgængelig

Vælg vægt:

Vælg antal:

Fragtpris

Ingredienser:

Sort Assam the*

Produktegenskaber:
Vandtemperatur icon Vandtemperatur:
100 °C
Bryggetid icon Bryggetid:
3 minutter
Dosering icon Dosering:
10 g/l
Origin icon Origin:
Jamguri Tea Estate, Assam, Indien
Organic icon Økologisk

Beskrivelse:

Assam TGFBOP Jamguri Te, Økologisk

Ortodoks the fra Jamguri plantagen

Jamguri plantagen blev etableret under navnet Nagora, tilbage i 1898. Plantagen ligger syd for den store flod Brahmaputra i Golaghat regionen, et område anerkendt for Assam theer af høj kvalitet.
Jamguri plantagen, som den hedder i dag, har i mange år produceret udelukkende økologiske theer.

Theen er en såkaldt "ortodoks" assam. Når en the er "ortodoks" beskriver dette, at theen er blevet plukket i hånden og produceret via den traditionelle metode, som kendetegner kvalitets theer fra Indien og Sri Lanka.

Da dette er en sort the, er thebladene blevet oxideret, dvs. iltet, helt igennem. Dette bidrager til både bladene og bryggens mørke farve, samt theens mere kornede og nøddeagtige smagsnoter.

Theens Pekoe grad, TGFBOP, står for Tippy Golden Flowery Broken Orange Pekoe, som indikerer thebladenes kvalitet efter produktion, mængden af topskud versus sideblade theen indeholder og om hvordan thebladene er blevet “skåret” eller “knækkede”.

TGFBOP fortæller os, at theen indeholder en stor mængde fine topskud, samt kun de øverste to sideblade. Derudover beskriver B’et, altså Broken, at theen er skåret, hvilket bidrager til et hurtigere udtræk.
 

Smag

Assam Jamguri er særdeles kraftig the med en fantastisk blød, fyldig og maltet smag med milde nøddeagtige noter, samt en svag tør eftersmag. Theen kan sagtens drikkes alene, men med sin fyldige og kraftige smag holder theen sig også rigtig godt med mælk.

 

Brygning

Assam Jamguri er klassisk sort assam the, og for at opnå den mest optimale smag bør trækketiden holdes på ca. 3 min. og brygges med 95 til 100 °C varmt vand.

Længere trækketid kan bruges, dog vil theen blive mere tør og bitter i smagen.

 

Mere the fra samme hylde

Kraftig sort Assam the er et must for enhver ordentlig thehandel. Derfor har vi hos Østerlandsk Thehus altid et udvalg af Assam theer på hylderne, samt forskellige klassiske blends, baseret på Assam theer.

Vi kan varmt anbefale vores Assam Harmutty the, som er en såkaldt storbladet Assam, dvs. ikke broken, med dens fyldige og kraftige smag. Anbefalelsesværdig er også vores mange klassiske breakfast blends, såsom English Breakfast eller Irish Breakfast.

Hvad er sort te?

Sort te kommer ligesom grøn og hvid te fra den samme teplante Camellia Sinensis. Sort te er helt oxideret, altså iltet, og er den typer af te, der gennemgår den længste bearbejdningsproces: plukning, tørring, rulning, iltning og ristning. Til kvalitetste er det udelukkende de øverste, spæde og mørkegrønne topskud, der plukkes. Der plukkes ”two leaves and a bud”, altså to sideblade og det midterste topskud.