First Flush Darjeeling Steinthal 2022 - SFTGFOP1 EX1
Pris: 210,00 DKK

Inklusive 25% moms

Midlertidigt utilgængelig

Vælg vægt:

Vælg antal:

Fragtpris

Produktegenskaber:
Vandtemperatur icon Vandtemperatur:
70 - 80 °C
Bryggetid icon Bryggetid:
2 - 3 minutter
Dosering icon Dosering:
10 - 14 g/l
Origin icon Origin:
Steinthal Tea Estate, Darjeeling, India
Organic icon Økologisk

Beskrivelse:

First Flush Darjeeling Steinthal 2022 - SFTGFOP1 EX1

First Flush fra Steinthal Tea Estate

Steinthal Tea Estate blev grundlagt tilbage i 1852 af den tyske præst Joachim Stoelke, som derefter fik kaldenavnet Fader Steinthal. To år senere grundlagde Joachim desuden plantagen Singtom.

Lige siden grundlæggelsen har plantagen været blandt de ypperste producenter af Darjeeling the. På baggrund af dette har vi hos Østerlandsk Thehus flere gange udvalgt the fra denne plantage, da vi mener, at grøn the fra Steinthal repræsenterer kvaliteten og udviklingen af grøn the fra darjeeling. 

Selvom theen produceres som en sort the, er iltningen af theen så nænsom, at portioner af thebladene bibeholder nuancer af deres originale grønne farve. Den lange række af umiddelbart intetsigende bogstaver i theens navn er faktisk en formel beskrivelse af, hvilke blade der er blevet plukket, samt mængden af topskud der er i den færdige the. EX1 indikerer, at denne specifikke the ikke bare er fra første høst, men fra den allerførste produktion endda.

 

Smag

Smagen er afrundet, blød og minder svagt om ferske sommer grøntsager fra køkkenhaven, såsom squash, ærter og pære, med en delikat men karakteristisk sødme.

 

Brygning

Da thebladene er oxideret så nøje og let, anbefaler vi en vandtemperatur på 70 - 80°C og en trækkertid på 2 - 3 minutter. 

Længere trækketid kan anvendes, hvis der ønskes en anelse mere smag. Dog vil en mild astringens og bitterhed træde mere frem i smagsprofilen ved et længere udtræk.

 

Mere the fra samme hylde

Ud over Steinthal har vi hos Østerlandsk Thehus også modtaget fantastiske first flush theer fra plantagerne: Avongrove og Namring.
Foruden first flush har vi også efter 2 års ventetid igen modtaget en af verdens mest unikke hvide theer, nemlig Malawi White Antlers, som også er en 2022 forårshøst.