First Flush Darjeeling Namring Upper 2022 - FTGFOP1
Pris: 210,00 DKK

Inklusive 25% moms

Midlertidigt utilgængelig

Vælg vægt:

Vælg antal:

Fragtpris

Produktegenskaber:
Vandtemperatur icon Vandtemperatur:
75 - 85 °C
Bryggetid icon Bryggetid:
2 - 3 minutter
Dosering icon Dosering:
10 - 14 g/l
Origin icon Origin:
Namring Tea Estate, Darjeeling, India

Beskrivelse:

First Flush Darjeeling Namring Upper 2022 - FTGFOP1

First Flush fra Namring Tea Estate

En af Østerlandsk Thehus' absolut favorit plantager i Darjeeling regionen, leverer her en skøn sort first flush. Plantagen blev grundlagt i 1855 og er i dag én af Darjeelings ældste plantager - med et ry for deres fantastiske the kvaliteter.

First flush er et term, der betyder første høst, hvilket, med enkelte undtagelser, regnes for at være den bedste høst. Darjeeling First Flush theer er ofte meget lette, elegante og med en let sødmefuld smagsprofil. Derudover har first flush mindre bitterhed og astringens end theer høstet over sommeren.

Denne first flush the fra Namring er en meget let og omhyggeligt oxideret sort the, med en fantastisk mængde hvide dunede topskud. Den omhyggelige plukning foregår i hånden, hvilket fremgår visuelt i den færdige the, hvor det klassiske topskud og de to små sideblade fint kan ses.

 

Smag

Smagen er meget mild og afrundet med en forfinet sødmefuld, med milde noter af sukkerærter samt svage nødde toner. Namring har endnu en gang imponeret med dette års first flush. 

 

Brygning

Da thebladene er oxideret så nøje og let, anbefaler vi en vandtemperatur på 75 - 85°C og en trækkertid på 2 - 3 minutter. 

Længere trækketid kan anvendes, hvis der ønskes en anelse mere smag. Dog vil en mild astringens og bitterhed træde mere frem i smagsprofilen ved et længere udtræk.

 

Mere the fra samme hylde

Ud over Namring har vi hos Østerlandsk også modtaget first flush fra Darjeelings ældste have, Steinthal, der er også er et pragteksemplar på en mere fyldig og anelse mere sødlig Darjeeling the.

Foruden first flush har vi også efter 2 års ventetid igen modtaget en af verdens mest unikke hvide theer, nemlig Malawi White Antlers, som også er en 2022 forårshøst.