Inklusive 25% moms
Midlertidigt utilgængelig
Denne perle af en kaffe har en smagsprofil helt uden sammenligning.
Coffea Arabica har groet vildt i skovene i Ethiopien i tusinder af år. Ifølge legenden blev kaffe opdaget af en ethiopisk gedehyrde ved navn Kaldi i det 9. århundrede. Han erfarede, at hans geder blev hyperaktive af at spise bær fra kaffebuskene og prøvede derfor selv at spise disse bær. Han mødte sidenhen en munk, som tog nogle bær med sig til sit kloster. Her ristede og bryggede han bærene. Med denne drik blev han og de andre munke på klosteret i stand til at holde sig vågne under lange bønner.
Siden den tid har kaffen vundet indtog verden over.
Distriktet omkring Yirgacheffe er kendt for spændende kaffe af høj kvalitet med intense aromaer.
Konga kooperativet består af 2400 småbønder, som nøje udvælger vilde kaffebuske og udplanter dem på deres jorder.
Kaffeprofil
Smagsnoter: Abrikos, hyldeblomst, sød citrus
Om bønnen
Ristningsgrad |
Lysristet |
Botanisk variant |
Heirloom |
Behandling |
Vasket |
Geografi
Land |
Ethiopien |
Region |
Woreda Zone, Gedeo, Yirgacheffe |
Estate |
Konga Cooperative |
Dyrkningshøjde |
1900-2300 m |
Certificeringer |
Økologisk |