Brygning af the


BRYGGEGUIDE TIL THE

Der er mange forskellige måder, at brygge sin te på. I vesten er det dog oftest den vestlige stil, vi bruger. Teen brygges med en større mængde vand til en mindre mængde te og med en længere trækketid.

Hvis vi eksempelvis tager en sort te fra Ceylon, så ville en anbefaling se nogenlunde således ud:

  • Mængde: 1 g. per 100 ml.
  • Temperatur: 90 - 100°
  • Trækketid: 2 - 3 min. (Op til 4 - 8 min. hvis der anbefales i stil med ”den gamle skole”).

Når der anbefales en trækketid, er det med det formål at forsøge at ramme et gyldent punkt, inden teen bliver alt for tør og/eller bitter. Jo længere en te trækker, jo flere stoffer bliver også trukket ud af bladene.

Disse forskellige stoffer er det der giver teen aroma, smag, tørhed, fylde og bitterhed. Tørhed er som regel et resultat af et stof der kaldes tanniner. Det er det samme stof der er med til at gøre f.eks. rødvin tør. Den bitre smag kommer som regel fra en gruppe af molekyler, kaldet methylxanider, som bl.a. inkluderer stoffer som koffein og theobrimin og ofte i sort te.

Alt efter hvilken specifik te der er tale om, kan den optimale mængde, temperatur og trækketid variere. Dette fremgår af vores produkter - enten på vores dåser eller de poser vi benytter til løsvægt the hos vores butikker.

Vi anbefaler naturligvis, at man følger vores vejledning for at få den bedste oplevelse af vores teer.