Økologisk kaffe

Til jer som foretrækker økologiske varer, har vi hos Østerlandsk Thehus et spændende udvalg af økologisk kaffe. Er du ny i økologisk kaffe, må du forvente dig en ny smagsoplevelse ved disse varianter. Manglen på kemisk fremstillede sprøjtemidler giver nemlig økologisk kaffe en anden smagsprofil, end den du måske kender fra ikke-økologiske varianter. Tag på opdagelse i vores udvalg af økologisk kaffe som spænder over flere kontinenter.

Mere om:

Økologisk Kaffe

VORES UDVALG AF ØKOLOGISK kaffe

Til jer som foretrækker økologiske varer, har vi hos Østerlandsk Thehus et spændende udvalg af økologisk kaffe. Økologisk kaffe er fremstillet med få - eller slet ingen - kunstige sprøjtemidler. Er du ny i økologisk kaffe, må du forvente dig en ny smagsoplevelse ved disse varianter. Manglen på de kemisk fremstillede sprøjtemidler giver nemlig økologisk kaffe en anden smagsprofil, end den du måske kender fra ikke-økologiske varianter.

Tag på opdagelse i vores udvalg af økologisk kaffe som spænder over flere kontinenter. 

Er økologisk kaffe et sundere valg?

Økologisk kaffe dyrkes uden pesticider, herbicider eller fungicider

Stortsat al kaffeproduktion i verden er ikke-økologisk og derfor behandlet med pesticider, herbicider, fungicider og andre kemikalier. Selvom disse kemikalier benyttes tidligt i produktionens proces, så vil der altid være rester, hvilket betyder, at de også ender med at blive en del af din kop kaffe.

Mange lande rundt om i verden har desuden heller ikke samme regulationer, når det kommer til fødevareproduktion, som vi er vandt til herhjemme. Selvom vi hos Østerlandsk Thehus kun går efter den bedste kvalitet af kaffe, så kan vi ikke regulere kaffeproduktionen ned til hver enkelt detalje. 

Er du ikke glad for tanken om mulige kemikalier i din morgenkaffe, så er der ingen tvivl om, at økologisk kaffe kan være en oplagt mulighed for dig.

Et mere miljørigtigt valg

Ovenfår konkluderede vi, at økologisk kaffe er et sundere valg for os mennesker, grundet fraværet af pesticider, herbicider, fungicider og andre kemikalier. Udeladelsen af disse skadelige kemikalier er dog også langt sundere for det miljø, som vores kaffe dyrkes i, da de mere bæredygtige alternativer har vist sig, at øge nørringstofferne i jorden betydeligt.

Et af disse bæredygtige alternativer er eksemplevis brugen af "skyggetræer". Disse træer, sam navnet også fortæller, bringer nødvendig skygge til kaffeplanterne, således at de ikke rammes af en overdreven mængde sollys. Dette sammenlagt med skyggetræernes løv, skaber tilsammen formidable forhold for produktion af kaffebønner af høj kvalitet.

Skyggeræerne eliminerer behovet for brug af kemiske pesticider, hvilket også gavner de lokale økosystem, da jorden og vandet holdes rent.

Bedre arbejdsforhold for produktionsmedarbejderne

En spørgeskemaundersøgelse foretaget i det østlige Jamaica af det bristiske Univeristy of Reading i 2013 viste, at flere af de medvirkende produktionsmedarbejdere led af mindst én negativ bivirkning af arbejdet med skadelig kemi.

Dette undgås også ved økologisk kaffeproduktion, da medarbejderne ikke skal benytte sig af hverken pesticider, herbicider, fungicider og andre kemikalier i forbindelse med deres arbejde.

OPBEVARING OG HOLDBARHED

Med korrekt opbevaring kan du forlænge holdbarheden af din økologiske kaffe betydeligt. 

  • Opbevar altid din kaffe i en lys- og lufttæt beholder
  • Sørg for, at din kaffe står køligt
  • Køb og kværn din kaffe efter behov